Q&A

Waarom werken verwijzingen naar UNC paden niet in Chrome en Firefox?

  • 3 maart 2020
  • 2 reacties
  • 298 Bekeken

De nieuwste generatie browsers biedt geen ondersteuning meer voor links van het type netwerklocatie op basis van een UNC pad. Dit wordt kennelijk door de browser ontwikkelaars niet langer als veilig beschouwd.

Het advies is derhalve om de bestanden in de netwerklocatie op een alternatieve wijze bereikbaar te maken, bijvoorbeeld door ze op te nemen in iProva of een cloud omgeving.
Een andere optie is het volledige pad uitschrijven in tekst en de gebruiker deze laten kopiëren en plakken in de Windows verkenner.


2 reacties

Reputatie 4
Badge +6

Aangezien steeds meer browsers deze mogelijk niet meer gaan bieden, overwegen jullie dan om de mogelijkheid in iProva ook weg te halen? Op enig moment lijkt me dat wel zinvol, om geen verwachtingen te schepppen die door de browser niet waargemaakt kan worden …

 

Reputatie 6

De verwachting is wel dat deze mogelijkheden op een zeker moment gaan verdwijnen omdat het toch steeds minder ondersteund gaat worden. Op dit moment zijn er helaas veel te veel klanten die nog Internet Explorer 11 gebruiken, waar dit nog wel ondersteund wordt. 

Reageer


Algemene voorwaarden | Privacyverklaring