Vraag

Wijzigingen t.o.v. de vorige versie niet meer zichtbaar vanaf Zenya

  • 6 april 2021
  • 2 reacties
  • 43 Bekeken

Goedemiddag!

Begrijp ik goed dat bij de overgang naar Zenya de mogelijkheid tot het beschrijven van de wijzigingen t.o.v. de vorige versie niet meer beschikbaar is? Zie gearceerde tekst. Als dat juist is, vinden wij dit bijzonder jammer. De schrijvers worden geïnstrueerd en de decentraal documentbeheerders toetsen of het is ingevuld vóór het de beoordeling in gaat. De schrijvers noteren kort onder welke paragraaf wat inhoudelijk gewijzigd is. Dus bij zinnen als ‘opmerkingen van Piet zijn verwerkt’ gaat het document terug naar de schrijver.

Hoe ziet de lezer nu in één opzicht wat er inhoudelijk veranderd is in een document? Bij versie vergelijk zie je alle veranderingen en niet alleen wat er inhoudelijk is veranderd.

Ik hoop dat er een instellingskeuze blijft om de wijzigingen wel te laten zien.

 

Er verdwijnen een tweetal opties bij instellingen:

  1. Mogelijkheid om samenvatting wel of niet te tonen bij de documenten
  2. Mogelijkheid om wijzigingen t.o.v. de vorige versie

Motivatie: De samenvatting van een document is hele nuttige metadata om te bepalen welk resultaat je wilt aanklikken. Hoe zouden bijv. Google-zoekresultaten eruit zien, wanneer je enkel de blauwe link zou zien?

Wijzigingen t.o.v. vorige versie voegt juist minder toe. Veelal treffen we aan: 'paragraaf 3 toegevoegd', wat niks zegt over een zoekresultaat.

 

Groet, Judith


2 reacties

Hoi @Judith Korfage,

De ‘wijzigingen t.o.v. vorige versie’ zijn alleen niet meer direct zichtbaar bij de lijst met zoekresultaten. Wanneer je een document gaat lezen, zie je de wijzigingen nog wel.

Oké, gelukkig!! Dankjewel.

Reageer


Algemene voorwaarden | Privacyverklaring