Vraag

Leeftijdsklasse: automatisch veld in meldformulier

 • 10 december 2020
 • 1 reactie
 • 29 Bekeken

Reputatie 2
Badge +3

Is het mogelijk om een veld te creëren, waarmee een geboortedatum automatisch in een leeftijdsklasse wordt omgezet? 

Achtergrond: Wij willen onze medicatie-gerelateerde VIM-meldingen doorzetten naar het Portal voor Patiëntveiligheid. Hierin mogen geen geboortedata en/of exacte leeftijden worden meegenomen. Een veld met leeftijdsklasse mag wel worden meegestuurd. 

Wens: Het veld leeftijd automatisch omzetten naar een veld met waardes in leeftijdsklasse (0-10; 10-20, etc). 

 


1 reactie

Reputatie 4
Badge +5

Hoi @Anniek Stroomer

 

Dit kun je in de workflow inregelen! Hiervoor moet er ergens in je melding een geboorte datum worden ingevuld, waarvoor door middel van het leeftijd veld de leeftijd wordt uitgerekend. Uit je bericht maak ik op dat jullie deze velden al hebben, maar voor de zekerheid hieronder nog kort toegelicht. 

 1. Je voegt een veld van het type datum toe (bijvoorbeeld op het meldformulier), waarin de geboorte datum ingevuld kan worden. 
 2. Je voegt ook een veld van het type leeftijd toe (bijvoorbeeld op het meldformulier). In dit veld wordt uiteindelijk de leeftijd automatisch uitgerekend. Om de juiste berekening te krijgen stel je bij datum 1 het veld '’huidige datum'’ in en bij datum 2 het veld '’geboorte datum'’ (dit is het datum veld wat je bij stap 1 hebt gemaakt). 

   

 3. Vervolgens voeg je op een ander formulier (bijvoorbeeld het coördinatorformulier) een veld voor de leeftijdsklassen toe. Dit is een veld van het type lijst. Elke leeftijdsklassen wordt een lijstwaarde.

   

 4.  Als laatste stappen moeten er in de workflow acties ingericht worden om in het veld van de leeftijdsklassen o.b.v. de leeftijd de juiste leeftijdsklasse in te vullen. Dit doe je d.m.v. de workflow actie veldwaarde instellen.
 5. Bij het instellen van de actie kies je voor het veld leeftijdsklassen en bij de waarde kies je voor de eerste klasse (in dit voorbeeld 0-10). 

   

 6. Vervolgens stel je als voorwaarde in dat deze klasse gekozen wordt als het veld leeftijd een waarde heeft die ligt tussen 0 en de 10. 

   

 7. Voor alle andere klassen voeg je een nieuwe actie veldwaarde instellen toe en doorloop je dezelfde stappen (4 t/m6) om de actie juist in te stellen. 
 8. Uiteindelijk heb je dan een aantal keer de actie veldwaarde instellen ingesteld en wordt er automatisch een leeftijdsklassen ingevuld o.b.v. de leeftijd.  

   

 

In jullie geval moet je niet vergeten om ook nog een actie in te stellen dat het veld leeftijd en geboorte datum leeg gemaakt wordt, omdat je deze niet mag mee sturen. Dit kun je bijvoorbeeld op de status overgang naar de status afgehandeld doen, zodat je deze velden wel gewoon kunt gebruiken zolang de melding nog in behandeling is.

Het leeg maken van een veld doe je ook met de actie veldwaarde instellen. In dit geval laat je bij het instellen de waarde leeg, waardoor het veld leeggemaakt zal worden. 

 

Hopelijk kun je hiermee verder! :grinning:

Reageer


Algemene voorwaarden | Privacyverklaring