Meerdere velden voor 'organisatie-eenheid' gebruiken op hetzelfde formulier


Reputatie 3
Badge +3
ik ben nu aan t bouwen voor de inrichting van Verbeteren, en loop ertegenaan dat ik graag meerdere malen binnen eenzelfde formulie de organisatie eenheden structuur (Compliance -- Organisatie Eenheid) zou willen gebruiken voor een veld / vraag.

Dit kan niet.
gevolg: een onzinnige actie om een nieuw veld te creeren lijst met als waardes alle OE , dus zelf een vergelijkbaaar veld bouwen..

Heeft iemand een oplossing?

12 reacties

Reputatie 3
Dag Tineke,

ik werd onlangs met hetzelfde probleeem geconfronteerd. Ik heb dit opgelost door een externe koppeling te leggen naar de iProva Core database. Vervolgens kan je dan één of meerdere keuzelijsten aanmaken die gelinkt zijn aan deze 'externe' bron.

In de screenshots vind je de details van deze koppeling.Reputatie 3
Badge +3
ik ga het proberen
Reputatie 3
Badge +5
Is dit nog gelukt @Tineke Ultzen ?

@Infoland: in het voorbeeld van Tineke gaat het om het veld Organisatie-Eenheden; maar soms gaat het ook om een andere willekeurige vraag/veld die misschien later nogmaals terug komt of op een ander moment door voorwaardelijke velden. Nu kopieer ik de vraag/veld; met als nadelig gevolg dat het systeem niet de twee vragen/velden met elkaar kan optellen. Qua rapportage moet ik vervolgens handmatig de vragen/velden op tellen.

Kunnen of gaan jullie hier iets voor ontwikkelen?

Groet,
Gerlof Huntelerslag
Reputatie 6
@Gerlof: Kun je daar eens een voorbeeld van geven? Ik zou het als invuller best vervelend vinden als ik dezelfde vraag meerdere keren zou moeten beantwoorden. Maar misschien zijn er wel valide scenario's.
Reputatie 3
Badge +5
Beste @Koen Sterken,

Als er bij ons een (bijna) datalek wordt gemeld wordt er een actiepunt aangemaakt voor de FG (Functionaris Gegevensbescherming). Deze moet een formulier invullen waar uit komt of het datalek gemeld moet worden aan de AP (Autoriteit Persoonsgegevens).

Hierin worden een aantal vragen gesteld die op het formulier zelf vaker voor kunnen komen maar door bepaalde voorwaarden niet. M.a.w. de invuller merkt niet dat de vragen er vaker opstaan omdat door de voorwaarden de vraag maar 1x te zien krijgt. Alleen kan dezelfde vraag onder andere voorwaarde ook naar voren komen.

Ik weet niet of dit er duidelijk op wordt; maar hopelijk snap je wat ik bedoel :-)

Groet,
Gerlof Huntelerslag
Reputatie 3
Badge +5
Zie ook vraag van @Paul van Pinxteren:
Aansluiting bouwen in vragenlijst, meerdere input naar een zelfde vraag/vragenlijst

Volgens mij gaat dit om hetzelfde.

Groet,
Gerlof
Badge
Beste Gerlof

Dit is inderdaad gelijk aan het probleem waar ik tegenaan loop.
De melder moet de vraag maar één maal zien. Dit terwijl in rapportages en vervolgformulieren (zoals jouw voorbeeld m.b.t. datalek) dezelfde velden als bron moeten dienen.

Beste Koen
Hoe ver is de firma hiermee?

Groet Paul
Reputatie 6
@Gerlof bedankt voor je oplettendheid!

@Paul van Pinxteren Infoland heeft hier geen stelling in genomen. Ik snap de scenario's wel, maar vraag me ook af of je met een creatieve bril de formulieren niet zo gedesignd kan krijgen dat je deze vraag gewoon in (bijna) alle scenario's op dezelfde plek stelt. Ik vraag me af (als dat niet zou kunnen) of je dan ook ècht over dezelfde vraag kan spreken, of dat de omstandigheden de vraag niet eigenlijk toch anders maken.
Badge
Beste Koen.

Ik heb er al veel creativiteit op losgelaten voor ik deze vraag hier plaatste.
Breng me nog maar eens op een idee...
  • in het formulier?
  • opties in de statusovergang?
Reputatie 6
Haha, ik weet het ook niet Paul 🙂 Ik ken het formulier niet, plus er zijn inderdaad beperkingen. Maar ik vraag me bijv. af of je die vraag niet buiten de conditionele secties kan laten. In laten vullen indien van toepassing. Dan kun je nu in ieder geval vooruit.

Het is heel ingewikkeld om dezelfde vraag meerdere keren op een formulier te laten komen, omdat heel onze huidige architectuur er vanuit gaat dat dit niet kan. Daarnaast is het voor gebruikers potentieel ook verwarrend, aangezien alleen de mogelijke velden zichtbaar worden gemaakt in de te kiezen velden. Plotseling zijn, wanneer we dit maken, alle velden - ook de reeds gekozen velden - weer te kiezen. Dat maakt het voor het ontwerpen ook niet makkelijker. Dus, ik ga het overleggen met het ontwikkelteam, maar ik denk niet dat we dit zomaar kunnen / willen maken, omdat het niet zomaar een simpel puzzeltje is dat we op dienen te lossen.
Badge
Beste Koen

Wat mij betreft hoeven de vragen niet herhaald te worden.
Het is echter niet mogelijk om met twee of drie 'voorwaardelijke vragen' de melder naar een serie vragen te leiden. Dat zou wel wenselijk zijn.
Reputatie 6
Punt is dat ik de formulierontwerper laagdrempelig en eenvoudig wil houden. Als ik de suggesties laat maken, wordt de ontwerper een stuk complexer. Dus concreet: in principe gaan we hier (voorlopig nog) geen gehoor aan geven. Ik vind dat wel jammer, want ik snap de cases heel goed, maar de impact van de wijzigingen zijn simpelweg te hoog.

Ik heb wel wat vervolgmogelijkheden:
  1. Kun je meerdere formulieren gebruiken voor de verschillende situaties?
  2. Deel je formulier met de community en kijk of iemand een creatieve oplossing voor je probleem heeft
  3. Neem contact op met je consultant. Onze consultants hebben al honderden formulieren, situaties of toepassingen gezien, en zij kunnen je misschien helpen om toch een goed formulier te maken

Reageer


Algemene voorwaarden | Privacyverklaring