Vraag

🎁 iQualify trainingen kopiëren

  • 16 September 2020
  • 4 reacties
  • 1091 Bekeken

Badge

Wanneer je in iQualify via Trainingen een e-module ontwikkeld, is het mogelijk deze te kopiëren?

Zo zou je een e-module template kunnen maken voor een serie e-modules die je wilt produceren. Elke nieuwe e-module in de serie heeft een aantal (vrijwel) identieke blokken. Dan hoef je die niet telkens opnieuw te maken.

Ook kan het in ons geval voorkomen dat het onderwerp van de e-module verandert. Onze e-modules gaan over het gebruik van software en als de software een grote update krijgt, moeten de e-modules aangepast worden. De nieuwe versie van de e-modules mogen echter pas gepubliceerd worden in het LMS vanaf live-gang van de software update. We willen dus tijdelijk twee versies hebben: de huidige versie tot aan de live-gang en ondertussen willen we een nieuwe versie maken.


4 reacties

Reputatie 5

Hoi @Rogier de Jong, welkom op de community!

 

Wat je wil is nog niet mogelijk. Wel fijn dat je uitlegt waarom het voor je belangrijk kan zijn. Dat helpt me bij het bepalen van prioriteit en of we er ontwikkeltijd aan gaan besteden. Ik noteer hem in ieder geval.

Reputatie 5

@Rogier de Jong Met de laatste release 5.6.1 is het mogelijk geworden om iQualify trainingen te kopiëren.

Zie https://update.infoland.nl/2020/11/23/iqualify-5-6-1/ voor wat er allemaal in release 5.6.1 gewijzigd is.

 

Het is hiermee nog niet mogelijk om aan een nieuwe versie van een training te werken en deze te publiceren op een bepaald moment om daarmee de oude training effectief te vervangen. Dat is eigenlijk het scenario zoals je het beschrijft. Dat scenario wordt met deze wijziging dus nog niet optimaal ondersteund. Het is wel iets wat ik graag mogelijk wil maken. Mogelijk gaan we dat dus ook nog realiseren.

Reputatie 5

Hoi @Rogier de Jong,

Gisteren is release 5.6.4 voor iQualify uitgebracht (zie releasenotes). In deze release is het mogelijk gemaakt om aan een concept voor een iQualify-training te werken terwijl een gepubliceerde versie gebruikt wordt in de leerperioden. Hiermee is deel 2  van jouw oorspronkelijke vraag mogelijk geworden.

Badge

Dank je wel! Zowel de kopieermogelijkheid als het werken in een conceptversie zijn voor mij en mijn collega's erg nuttige functionaliteiten!

Reageer


Algemene voorwaarden | Privacyverklaring