Vraag

Meldingen iProva Capture app tussentijds opslaan

  • 11 april 2019
  • 2 reacties
  • 136 Bekeken

Badge
Het zou fijn zijn als je een melding, die via de Capture-app is gemaakt, tussentijds kunt opslaan.
Gelijk aan een 'gewone' melding via het iProva-portaal.

2 reacties

Reputatie 1
Badge +1

Zit er verschil tussen het besturingssysteem van de telefoon en/of tablet?!

Wij hebben het getest op een iPad en iPhone en dus IOS.
Zodra je uit de Capture-app gaat (dmv de home button) en je opent hierna de Capture app dan staan de ingevoerde gegevens er nog wel in de velden.

Wanneer je de app afsluit dmv weg vegen op de iPad en iPhone, gaat de informatie wel verloren.
Werkt dit hetzelfde op een android en/of ander apparaat?!
 

Het tussentijds opslaan zou voor ons ook wel een "meerwaarde” hebben.

Reputatie 2
Badge

In de komende update van de capture app wordt het systeem van het onthouden van je gedeeltelijk ingevulde melding wat robuuster. Er komt geen mogelijk om een meldpunt nog tussentijds op te slaan. Wel zal de app onthouden dat je een melding aan het invullen was wanneer je tijdens het invullen van een melding de app "weg swiped". Wanneer je daarna de app weer opnieuw opstart zal gevraagd worden of je verder wilt gaan met je gedeeltelijk ingevulde melding, of dat je de melding wilt verwijderen. Dit zorgt ervoor dat je niet zomaar een gedeeltelijk ingevulde melding kwijt raakt. Het gedrag hiervan is overigens hetzelfde op iOS en Android. 

 

Mocht er veel vraag naar komen, zouden we kunnen overwegen om in de toekomst meldingen handmatig tussentijds te kunnen opslaan. Maar vooralsnog zijn we van mening dat de capture app voornamelijk gebruikt wordt om "even vlug" een melding te doen door een paar vragen te beantwoorden. Tussentijds opslaan zal dan over het algemeen niet nodig zijn.

Reageer


Algemene voorwaarden | Privacyverklaring