Skip to main content

We delen graag een mooie ontwikkeling met jullie als communityleden: Zenya is een exclusieve samenwerking aangegaan met EvidenceHunt, specialist in medische informatieverwerking met AI.

Samen ontwikkelen we een geïntegreerd platform dat zorgprofessionals helpt om sneller en betrouwbaarder de juiste informatie te vinden. Dit doen we door interne protocollen en externe medische kennis (zoals externe richtlijnen en publicaties) in één intuïtieve omgeving te brengen. Wat dit voor jou betekent?

  • Minder zoekwerk;

  • Meer inzicht;

  • Documenten makkelijker actueel houden.

“Met dit partnership maken we kennisdeling in de zorg slimmer en toegankelijker.”
– Marieke Kessels-Habraken, CEO van Zenya

Ook EvidenceHunt kijkt vooruit:

“We werken toe naar een centrale, intuïtieve omgeving waarin alle relevante zorgkennis slim samenkomt – van interne documenten tot de nieuwste wetenschappelijke inzichten.”
– Philippe Habets, CEO van EvidenceHunt

 

Waarom delen we dit hier?

Omdat we benieuwd zijn naar jullie blik.
Jullie werken dagelijks met protocollen, richtlijnen en documenten. Daarom horen we graag:

  • Waar liggen volgens jou de grootste knelpunten in het up-to-date houden van documentatie?

  • Wat zou jij graag sneller of slimmer willen terugvinden?

Laat je reactie hieronder achter. Samen zorgen we dat deze innovatie écht aansluit bij de praktijk.

Als eerste op de hoogte blijven?

 

Volg ons op LinkedIn als je als eerste op de hoogte wil blijven van deze samenwerking.
Dit is pas het begin!

Allereerst mooi om te horen dat jullie deze samenwerking zijn aangegaan!

Ik zie dagelijks hoe belangrijk – en tegelijk hoe uitdagend – het is om documentatie actueel te houden. Enkele knelpunten die wij daarbij ervaren:

  • Alle documenten lopen via de documentbeheerder. Soms is dit wenselijk, bijvoorbeeld om collega’s te herinneren aan openstaande taken. Maar in andere gevallen zou het efficiënter zijn als een document direct in beoordeling kan worden gezet zodra de schrijver zijn of haar conceptversie heeft ingediend.

  • Geen mogelijkheid tot bulkacties. Momenteel kunnen we als documentbeheerder geen bulkbewerkingen uitvoeren. Denk aan meerdere documenten tegelijk in concept zetten, in beoordeling zetten, deadlines verlengen of archiveren. Dat zou ons beheerproces aanzienlijk versnellen.

Daarnaast zien we ook mooie kansen voor doorontwikkeling:

  • Een chatfunctie per document. In onze organisatie worden documenten meestal geschreven door inhoudsdeskundigen. Collega’s die een document lezen, hebben soms vragen of opmerkingen. Het zou ideaal zijn als zij deze direct aan de schrijver kunnen stellen via een chatfunctie – zonder tussenkomst van de documentbeheerder. Als deze vragen bovendien inzichtelijk zijn voor andere lezers, voorkomen we dubbele vragen en vergroten we de transparantie.

  • Meer focus op gebruiksgemak en positieve framing. Zorgpersoneel ziet helaas niet altijd de meerwaarde van een documentbeheersysteem zoals Zenya, vooral vanwege de ervaren administratieve last. Het intuïtiever maken van het systeem en het positief framen van het nut en de voordelen kan hierin echt het verschil maken. Dit zien we al terug door de inzet op interactieve documenten, maar ik denk dat hier zeker nog kansen liggen. 

Tot slot: een geïntegreerde omgeving waarin interne én externe medische kennis samenkomt, zoals jullie nu ontwikkelen, zou echt van grote waarde zijn. Ik ben benieuwd hoe deze innovatie zich verder ontwikkelt. Mooi initiatief!

Met vriendelijke groet,

Lieke Knapen


Reageer