Terugblik Infoland 25 jaar

  • 11 March 2024
  • 2 reacties
  • 803 Bekeken
Terugblik Infoland 25 jaar
Reputatie 5
Badge +1

In 2023 vierde Infoland haar 25e verjaardag. Een afstudeerproject dat vanaf de keukentafel is gegroeid naar een organisatie die dagelijks bijna 2 miljoen professionals ondersteunt in hun werkzaamheden. Reden genoeg voor een feestje! Daarom nodigden wij op 29 februari 2024 onze klanten en partners uit voor ‘Infoland 25 jaar – Samen een stap verder’ in 1931 Congrescentrum ’s-Hertogenbosch.

 

Onderaan dit topic vind je de terugblikvideo van Infoland 25 jaar.

We startten de dag met een warm welkom door dagvoorzitter Jochem van Hal, kwaliteitsadviseur bij RadboudUMC. Hij vraagt de zaal hoe zij Infoland in één woord zouden omschrijven: betrouwbaarheid, samen. Vervolgens nodigt hij Frank Stege (oprichter van Infoland) uit op het podium, die als innovator bij Infoland elke dag bezig is met wat hij het liefste doet: innovaties en nieuwe ideeën voor Zenya bedenken.

Daarna is het woord aan Marieke Kessels (CEO), die ons meeneemt in het belang van vertrouwen: een succesfactor voor ieder bedrijf en ieder mens. Om te blijven vernieuwen en innoveren in een snel veranderende wereld, is continuïteit en stabiliteit ook heel belangrijk, aldus Marieke.

Als Hilbert Leijen (CTO) hierna het podium op komt, vertelt hij over zijn passie voor IT en innovatie. In zijn loopbaan bij Infoland, waar hij al direct na zijn studie is begonnen, heeft hij geleerd hoe belangrijk het is om te weten hoe je toekomstbestendig kunt blijven. Dit kan alleen samen. Zo ook met de klanten van Infoland. Door het enthousiasme van klanten en de bereidheid om mee te werken, zorgen we ervoor dat we kunnen blijven innoveren. 

 

Samen meer kans op succes
Het thema van deze dag ‘Samen een stap verder’ sluit ook mooi aan op het verhaal van Wiebe Wakker, die we gevraagd hebben voor een keynote over zijn ‘Plug Me In project’. Na zijn afstuderen in 2014 had Wiebe een droom: hoe reis je zo duurzaam mogelijk rond de wereld? Zo ontstond zijn ‘Plug Me In’ project 👉 ‘Plug Me In’ Project - Wiebe Wakker

De bereidheid van mensen om in oplossingen te denken en mee te helpen is groot. Waar je ook bent ter wereld, door samen te werken heb je meer kans op succes. De meest moeilijke problemen kunnen samen overwonnen worden. De grootste eyeopener was voor Wiebe dat hij overal ter wereld hulp kreeg – ongeacht in welk land hij verbleef. 

 

Praktijkvoorbeelden en ontwikkelingen
Na deze eerste keynote is er een korte koffiebreak. Op het Infoland plein kunnen klanten op posterborden de historie van Infoland bekijken. Aan de andere kant van de ruimte staan posterborden met klantcases. Daar kunnen ze van andere organisaties leren hoe zij een probleem binnen hun organisatie hebben opgelost met het gebruik van Zenya. Benieuwd naar de posterborden? Je vindt ze als bijlage onderaan dit topic.

Voor vragen over onze oplossingen kunnen ze daarnaast terecht bij het Solutions Infopoint, dat door de eendjes visvijver met winactie extra aantrekkelijk was om te bezoeken.

Frank Stege stipte in de opening al aan hoe belangrijk innoveren is voor Infoland. Daarom hebben we op het Infoland plein een innovatielab ingericht, waar klanten de nieuwste innovaties en ideeën voor ontwikkelingen kunnen bekijken. En dat viel zeker in de smaak, want dit was de hele dag een drukbezochte plek.

 

Subsessies
Wat volgt zijn twee rondes met subsessies, waar klanten zich vooraf voor hebben kunnen inschrijven.

In de Paneldiscusse: ‘Zenya in de Zorg’ gaat Bart Bolwijn de discussie aan met Infoland klanten en kwaliteitsdeskundigen Wendy Kappelhof (Strategisch adviseur kwaliteit en veiligheid bij SEIN), Marcel Woning (Adviseur Kwaliteit & Kenniscentrum bij VIVA Zorggroep) en Paulien Ogink (Manager Kwaliteit en Veiligheid bij Sint Maartenskliniek) over de beste oplossingen die de kwaliteit van hun zorgorganisaties vergroot hebben.

Onze CEO, Marieke Kessels, gaat in de Paneldiscussie: ‘Risicomanagement, voor iedereen?’ de risicodialoog aan met Jeroen Vercauteren (QSE manager bij SPIE Belgium) en Peter van der Vlies (Adviseur risicomanagement bij OASEN): klanten van Infoland die tevens experts zijn op het gebied van risicomanagement.

Astrid Groenewegen is gedragswetenschapper, founder van SUE behavioural Design Academy, keynote spreker én auteur van een best selling boek ‘’De kunst van Gedrag Ontwerpen. Wij hadden het genoegen om tijdens Infoland 25 jaar te luisteren naar haar kijk op gedragsverandering: De Kunst van Gedrag Ontwerpen - Astrid Groenewegen.

In een andere sessie neemt Jesse van Doren (Innovatie makelaar) ons mee in de wereld van AI. AI staat op veel vlakken nog in de kinderschoenen, maar de ontwikkelingen gaan gigantisch snel. Jesse geeft de zaal als tip mee: kijk naar wat AI kan toevoegen in jouw organisatie, ga het gesprek aan met (ervarings)deskundigen en denk goed na over of en hoe je het inzet. Lees hier meer: Hoe AI jouw organisatie nog slimmer en sneller kan maken - Jesse van Doren.

Lonneke van Dasler, keynote spreker over Stress, Geluk en Veerkracht, studeerde na het VWO psychologie vanwege haar interesse in menselijk gedrag en geluk. Ondanks haar passie belandde ze in het bedrijfsleven en kreeg op haar 27e een burn-out, wat haar leven veranderde. Nu doet ze wat haar echt gelukkig maakt: anderen inspireren op het podium met haar Spoedcursus Geluk van Lonneke - Dasler.

Lourens Dijkstra, CISO bij Lentis, inspireerde de zaal met zijn ervaringen tijdens het implementeren van enkele maatregelen voor informatieveiligheid bij Lentis, een GGZ & VVT organisatie in het noorden van Nederland. Lees hier meer over zijn sessie: Aan de slag met informatieveilig gedrag - Lourens Dijkstra.

 

Afsluiting van deze mooie dag
Jochem van Hal blikt terug op een dag vol inspiratie, verbinding én goed gevulde wensboom. In de foyer konden deelnemers diverse kaartjes vinden, sommige al voorzien van een vraag vanuit Infoland, waar zij een antwoord op konden invullen. Dit werd fanatiek gedaan en aan het einde van deze dag is de wensboom rijkelijk versierd met ingevulde kaartjes.

Hij kondigt vervolgens de laatste keynote van de dag aan. Dit is een speciale, want Nicolaas Duin neemt ons in zijn sessie ‘Kunst van het luisteren’ mee op een muzikale reis die hij heeft toegespitst op 25 jaar Infoland. Met liedjes van 25 jaar geleden en muziek die hij goed bij Infoland vindt passen, sluit hij het plenaire programma feestelijk af. ‘Want dan denk ik aan Infoland, want daar brand nog licht…’, aldus Nicolaas.

We eindigen met een walking dinner op het Infoland plein, waarbij klanten, partners en Infoland met elkaar kunnen netwerken onder het genot van een hapje en een drankje.

 

 

Bekijk hier de terugblikvideo van Infoland 25 jaar!

 

 

 

Of wil je graag de opnames bekijken of samenvattingen lezen van de sessies? Dat kan in onderstaande topics!

 

Opnames:

 

Samenvattingen:

 

Evaluatie

We hebben de deelnemers van Infoland 25 jaar gevraagd een evaluatie in te vullen, om onze volgende evenementen nóg beter te kunnen maken. De belangrijkste resultaten uit de evaluatie delen we hieronder:

  • Het evenement is gemiddeld beoordeeld met een 8,3!
  • De plenaire sessies en subsessies zijn gemiddeld beoordeeld met een 7,8;
  • De activiteiten op het Infoland Plein zijn gemiddeld beoordeeld met 4 van de 5 sterren;
  • Deelnemers waren het meest enthousiast over het programma, de locatie, de organisatie en de sfeer;
  • Bij een volgend evenement zullen we in de sessies weer wat dieper ingaan op de software en het delen van praktijkvoorbeelden in Zenya.

 

Heb je hier nog vragen over? Stel ze dan gerust hieronder.


2 reacties

Reputatie 1
Badge +3

Het was een mooi feest en interessante bijeenkomst!
Worden de posters van klantcases ook hier beschikbaar gesteld voor het delen van extra inspiratie?

Reputatie 2
Badge

Hi @Bianca Kanters, de posters met klantcases en de Infoland historie worden hier zeker nog aan toegevoegd! 

Reageer


Algemene voorwaarden | Privacyverklaring