Zenya en Office 365

 • 3 August 2018
 • 4 reacties
 • 4979 Bekeken

Reputatie 6
Badge +7

Steeds meer organisaties maken gebruiken van Office 365.
In dit artikel gaan we in op de combinatie van Office 365 en Zenya.

Office Online
Als je gebruikt maakt van iProva SaaS (hosting) én Office 365, dan kan je sinds release 5.7.0 rechtstreeks vanuit Zenya documenten in Word, Excel en PowerPoint-formaat bewerken in Office Online. Je hebt daarvoor dan dus geen Office-applicaties op de desktop meer nodig!

332dfd73-b4b6-424b-9c78-81b349e8719f.jpg

 


Om de optie “Bewerken in Office Online” te laten verschijnen bij Word-, Excel-, en Powerpointdocumenten moet je dit als applicatiebeheerder even vrijgeven via Applicatiebeheer > Documenten > Instellingen > Algemeen.

Office-applicaties op de desktop blijven vooralsnog wél nodig voor de volgende taken:

 

 

 • Bewerken van het stroomschema van processen (Visio)
 • Bewerken van afdruksjablonen via het applicatiebeheer (Word)
 • Bewerken van documentsjablonen voor gebruik in workflows in de module “Meldingen” (Word)

Meer gedetailleerde informatie over Office 365 in combinatie met Zenya vind je hier.SharePoint Online
SharePoint Online biedt de mogelijkheid tot het realiseren van een modern intranet voor jouw organisatie. Zoals geldt voor veel moderne intranetoplossingen is het ook bij SharePoint Online mogelijk om applicaties zoals Zenya te integreren. Daarmee bereik je (bijvoorbeeld) dat wanneer een medewerker gaat zoeken naar informatie in het intranet, hij óók de relevante informatie uit Zenya terugziet in de zoekresultaten.

Infoland kan je helpen om deze integratie snel en eenvoudig te realiseren.
Meer informatie

 


4 reacties

Reputatie 2
Badge +6

Wij gebruiken Visio 365 Pro maar ondervinden diverse problemen hiermee. Zijn er meer gebruikers die dezelfde ervaringen hebben? Wij hebben oa problemen met:

 • de pop-ups die heel erg verkleind de tekst en velden laten zien. Om deze te bewerken moet je voor elk figuur dat je wilt bewerken de pop-up vergroten in je scherm
 • we kunnen niet altijd de flow-diagram printen van processen. De eerst pagina van de print blijft leeg
 • We moeten steeds de invoegtoepassing weer activeren omdat het vastloopt tijdens het openen voor bewerken of tijdens het bewerken van een proces. 

Met vriendelijke groet,

Rinske Sieders (RIBW K/AM)

Reputatie 2
Badge +6

Wij gebruiken sinds kort ook Office 365 en hebben zojuist de instelling aan gezet waarmee gebruikers documenten in Office Online kan bewerken. Waar wij op dit moment tegen aan lopen:

 

 • Onduidelijk hoe je na het bewerken in de onlinemodus weer terugkeert naar iProva. Wanneer men via het kruisje afsluit, lijkt het document vergrendeld en dien je eerst te refreshen om het document weer met wijzigingen zichtbaar te krijgen. Is hier een andere manier voor? De opslaan en sluiten optie van iDocument is niet te zien in Office Online.
 • Documenten als invulbaar beschikbaar stellen. Wanneer men nu een document wil invullen, wordt deze eerst gedownload. Dit lijkt dus niet mogelijk te zijn in de online modus of doen wij hier wellicht iets verkeerd?

Hoi @bmollema,

 • Het afsluiten van een document in Office Online doe je inderdaad door de sessie te sluiten met het kruisje, het document wordt telkens automatisch opgeslagen. De pagina in iProva is dan niet automatisch bijgewerkt (want die is gewoon blijven staan), de wijzigingen zijn daarom pas zichtbaar na verversen.
 • Voor een invulbaar formulier dien je het document inderdaad te downloaden en daarna te bewerken. De mogelijkheid om een document te lezen in Office Online is dan niet voldoende. Meer informatie vind je in dit document.
Reputatie 2
Badge +6

@Inge Kuijpers bedankt voor je toelichting. Hoe zit dit precies met Excelbestanden? Begrijp ik het goed dat met een E1 licentie, medewerkers nooit (volledig) een Excel bestand kunnen lezen 

 

Reageer


Algemene voorwaarden | Privacyverklaring