Opname

Interactieve Documenten: voorbeelden uit de praktijk - Isala en Albert Schweitzer ziekenhuis

  • 8 November 2022
  • 5 reacties
  • 730 Bekeken

Reputatie 5
Badge +1

In deze sessie op de Zenya gebruikersdag vertelden niet één, maar twee Zenya professionals hoe zij Interactieve Documenten inzetten in hun organisatie.

Als eerste lichtte @Alex van Baar  toe hoe ze binnen het Isala 74 protocollen hebben omgezet naar Interactieve Documenten, met als doel de vindbaarheid en leesbaarheid te verbeteren. Daarnaast is er een sjabloon ontwikkeld, zodat verpleegafdelingen eenvoudig zelf protocollen kunnen omzetten naar Interactieve Documenten.

Daarna ging @Arjo Kuiper dieper in op hoe het Albert Schweitzer ziekenhuis de zakkaartjes beschikbaar stelt als Interactieve Documenten via de Search app. Hij lichtte toe hoe protocollen worden weergegeven, bijvoorbeeld met stroom- en rekenschema’s en tabellen, zodat alleen de juiste informatie wordt getoond op het juiste moment.

De geschreven samenvatting vind je terug onder de opname.

 

 

Samenvatting

 

Introductie

Iedereen kent het wel in een ziekenhuis of zorginstelling of waar dan ook. Er zijn (te)veel protocollen, ze lijken veelal op elkaar, zijn lang en lastig te lezen en direct tot de kern komen van jouw vraag is tijdrovend. Alex en Arjo hebben door middel van hun presentatie goede voorbeelden gegeven over hoe het óók zou kunnen.

 

Verdieping onderwerp

Zo hebben Alex en Arjo 74 voorbehouden handelingen verwerkt naar 11 interactieve documenten met een thema. Zij hebben hierbij ook rekening gehouden met de eindgebruikers. Alle interactieve documenten hebben dezelfde opbouw en dit sjabloon is door hun zelf ontworpen. Zo blijft er eenduidigheid binnen de opbouw van het document, waardoor deze gemakkelijker te lezen is.

Om een goed beeld te krijgen van de voorbeelden die Alex en Arjo hebben laten zien, raden wij je aan om de sessie te bekijken.

Omdat je hier meerdere documenten in één document zet, moet je het beoordelen van het document goed inregelen. Zo kan je paragraven toewijzen aan een bepaalde beheerder die specifiek verantwoordelijk is voor dat deel van het document.

Als tip willen Alex en Arjo meegegeven dat je maar een handje vol medewerkers rechten moet geven om het interactieve document op te bouwen.

 

Verdieping resultaat      

Het Albert Schweitzer heeft bepaalde interactieve documenten zichtbaar gemaakt in hun search app. Hiermee verlenen zij aan alle medewerkers bepaalde informatie die op de werkvloer essentieel kan zijn. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een score kaart* waar door middel van bepaalde scores een antwoord of actie naar voren komt welke betrekking heeft op de casus van de patiënt. Omdat de inhoud van deze score gekoppeld is aan Zenya DOC is het beheer hiervan ook gelijk geregeld.

Wist je dat er binnen onze community een groep is voor Interactieve documenten? Voor meer informatie verwijs ik je graag naar Interactieve documenten.

*de opbouw van deze scorekaart gebeurt door middel van een interactief document.

 

Deze samenvatting is geschreven door István Janssen. 

 

 

Heb je hier nog vragen over? Stel ze dan gerust hieronder.


5 reacties

Er wordt in de presentatie gesproken over een webshare van een interactief document. Waar kan ik deze terug vinden?

Badge +1

Jammer dat het scherm niet goed te zien is in de opname. Ook ik zou graag de webshare van het document willen kunnen benaderen.

Reputatie 5

@Alex van Baar @Arjo Kuiper zie de berichten hierboven. Gaan jullie deze webshare nog beschikbaar maken?

Of zou Infoland daar nog iets voor moeten doen?

Reputatie 3
Badge +6

Is de documentatie inmiddels beschikbaar?

Reputatie 4
Badge +7

Hallo community,

Als het goed is is de link naar de webshare met de voorbeelden van de interactieve documenten al gedeeld door Infoland. Maar voor de zekerheid plaats ik hieronder opnieuw de link naar de webshare. 

https://webshare.iprova.nl/t6wh9dhwkgfb7w44

 

Reageer


Algemene voorwaarden | Privacyverklaring