Beantwoord

Beveiligingsclassificatie Office documenten overnemen in Zenya

  • 14 September 2022
  • 1 reactie
  • 55 Bekeken

Badge

Office documenten worden bij ons voorzien van een vertrouwelijkheid classificatie, bijvoorbeeld:

Bij het uploaden naar Zenya geven de documenten met “Public” geen problemen, maar de andere classificaties geven problemen.

Heeft iemand een idee of ik instellingen in Zenya kan aanpassen zodat dit zonder problemen kan?

icon

Antwoord op het topic Chaim Leunissen 14 September 2022, 16:18

Bekijk origineel

1 reactie

Reputatie 5
Badge +5

Hoi @Harald,

Dit is m.i. geen standaard beschikbare functionaliteit binnen Office, zie onderstaande quote afkomstig uit Vertrouwelijkheidslabels toepassen op uw bestanden en e-mail in Office (microsoft.com)

Belangrijk:  Vertrouwelijkheid is niet beschikbaar als uw Office-account geen werkaccount is waaraan een Office 365 Enterprise E3 of Office 365 Enterprise E5 licentie is toegewezen, als uw beheerder geen vertrouwelijkheidslabels heeft geconfigureerd en de functie voor u heeft ingeschakeld, of als de Azure Information Protection-client niet wordt uitgevoerd in Office.

Ik beantwoord deze vraag vanuit 2 perspectieven, met als doel om deze Office functionaliteit buiten gebruik te stellen zodat je je documenten zonder issues kunt importeren in Zenya:

1 Vanuit het perspectief van beheer en toegang op deze documenten geldt het volgende:

Zodra je een document opneemt in Zenya, dan kan dat document alleen beheerd worden door medewerkers met de rol van documentbeheerder en alleen gelezen worden door medewerkers met de juiste leesrechten.
Het proces van (her)schrijven, beoordelen en controleren van opeenvolgende documentversies is ook volledig in Zenya in te richten. De documentbeheerder is degene die beoordelaars en schrijvers actief aanstuurt.

Als het om leesrechten gaat voor documenten met een specifieke classificatie, dan is het belangrijk om te weten dat Zenya de mogelijkheid biedt tot het instellen van verschillende leesrollen en dat je per document kunt aangeven aan welke leesrol je het document beschikbaar wil maken, zie Hoe stel je in wie een document mag lezen? | Infoland Community

2 Als het puur om het classificeren gaat, dan kun je deze classificatie wellicht beter instellen via een Zenya documentveld, zodat de informatie binnen Zenya zelf zichtbaar is en/of zelfs gebruikt kan worden als filter, zie:

Is je vraag hiermee niet beantwoord, dan vernemen we graag hoe deze classificatie binnen jullie organisatie gebruikt wordt.

Reageer


Algemene voorwaarden | Privacyverklaring